ELECCIONS A L'ANC
Política 18/05/2016

El recompte definitiu redueix a la meitat la diferència de vots entre Liz Castro i Jordi Sànchez

La responsable d'internacional segueix com la candidata amb més suports, 30 per sobre del president vigent. Els 77 membres del secretariat es reuniran dissabte a Ripoll per escollir el nou líder

Ara
1 min
Liz Castro: “Podria ser una presidenta de consens per a l’Assemblea”

BarcelonaLa vencedora de les eleccions internes a l'ANC és Liz Castro. Els resultats definitius, que l'entitat ha anunciat aquest dimecres que ja ha fet públics, la ratifiquen com la candidata més votada entre els aspirants a integrar el secretariat nacional, amb 30 vots més que el president actual, Jordi Sànchez. Els resultats provisionals que es van donar a conèixer dissabte, el mateix dia de les votacions, la situaven 66 vots per damunt, una distància que s'ha escurçat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, la fins ara responsable de l'àrea d'internacional de l'ANC ha sumat 4.084 suports, mentre que Sànchez n'ha assolit 4.054. Darrere seu, no hi ha canvis en l'ordre entre els més votats i, d'aquesta manera, l'excap de files de la CUP Antonio Baños es manté com el tercer amb més vots (3.762), seguit per l'expresident d'Òmnium Quim Torra (3.733), Clara Ponsatí (3.140) i l'historiador Agustí Alcoberro (3.059).

Els 77 candidats escollits per conformar el secretariat de l'ANC es reuniran aquest dissabte a Ripoll per triar el president, així com distribuir la resta de responsabilitats. El primer lloc, de fet, no garanteix la presidència per a Castro, atès que l'elecció és indirecta i depèn del que decideixin els 25 representants escollits a nivell nacional i els 52 territorials triats per la militància. Tot i això, ella s'ha ofert com a possible candidata de consens –els crítics van obtenir quasi la meitat de llocs del secretariat, però calen dos terços dels vots per investir el president– i Sànchez ja ha avançat que, si ella es postula, no pugnarà per mantenir-se en el càrrec.

stats