Política 06/11/2014

Llanos de Luna pressiona per carta el Govern i els alcaldes perquè obeeixin el TC

La delegada de l'executiu espanyol a Catalunya també ha remès una missiva a presidents de diputació i de consells comarcals per frenar el procés participatiu

Efe
2 min
La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna / ACN

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha remès una carta a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i també a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per recordar-los la "importància" de no contravenir la decisió del Tribunal Constitucional (TC) respecte al "procés participatiu" de diumenge. En la carta, Llanos de Luna recorda a Ortega i a Rigau l'admissió a tràmit per part del TC del recurs del govern espanyol contra el procés de participació, que formalment ha quedat suspès tot i que la Generalitat el segueix impulsant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llanos de Luna també ha remès cartes, en el mateix sentit, a tots els alcaldes, secretaris i interventors municipals de Catalunya, als presidents de les quatre diputacions i als dels Consells Comarcals, tal com ja va fer amb ocasió de la suspensió cautelar de la consulta inicial promoguda per Mas. No obstant això, a diferència d'aquella vegada, en aquesta ocasió la delegació del govern ha decidit remetre a més una carta específica a la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals i a la titular d'Ensenyament.

La missiva indica que el TC ha acordat suspendre els actes de "preparació, realitzats o procedents, per a la celebració de l'esmentada consulta, així com qualsevol altra actuació encara no formalitzada jurídicament, vinculada a la referida consulta". Recorda a Ortega i Rigau "la importància" que des dels seus departaments "no s'adoptin acords o es portin a efecte actuacions que poguessin contravenir la decisió del Tribunal".

En el cas de la vicepresidenta, considera que podrien contravenir la resolució de l'alt tribunal "actuacions destinades a la utilització de mitjans públics per a la realització d'actes d'execució de la consulta o d'una altra manera vinculades a ella". En la carta a la consellera Rigau es fa constar com a possible incompliment actuacions com "sol·licitar als responsables dels centres docents la posada a disposició d'aquests, o l'autorització d'aquest departament per a la seva utilització, amb fins de promoció o realització d'actes vinculats a la celebració de la consulta que ha estat suspesa, o qualssevol altres de similar contingut pels quals s'utilitzin mitjans públics per a l'organització d'aquella".

stats