Política 16/07/2014

Llum verda al penúltim tràmit de la llei de consultes que donarà cobertura al 9-N

La comissió d'afers institucionals aprova el dictamen de la llei, que ara ja només ha de superar l'aprovació al plenari. CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP la porten al consell de garanties estatutàries per blindar-ne la constitucionalitat

Ara / Agències
1 min
La comissió d'afers institucionals del Parlament ha aprovat la norma / ACN

BarcelonaLlum verda de la comissió d'afers institucionals del Parlament a la llei de consultes no referendàries que ha de donar cobertura legal al 9-N. Aquest era el penúltim tràmit de la norma, que CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP elevaran ara al Consell de Garanties Estatutàries perquè n'avali la constitucionalitat per blindar-la davant el més que probable recurs al Tribunal Constitucional que ja ha anunciat que presentarà el govern del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text que va sortir de la ponència de la llei de consultes ha rebut el suport de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, i l'han rebutjat PP i C's, que la veuen una llei 'ad hoc' per convocar un referèndum que consideren il·legal. Ara ja només falta el suport definitiu del ple del Parlament, una votació que es preveu per a finals de setembre o, a tot estirar, principis d'octubre.

Després que el Congrés rebutgés la transferència de la competència de convocar referèndums a la Generalitat, els partits del catalanisme sobiranista veuen en aquesta norma la via legal per convocar la consulta del 9 de novembre. PP i C's també es plantegen portar el dictamen de la llei al consell de garanties estatutàries. A diferència de la resta de partits, però, aquests dos partits donen per fet que ni la norma és constitucional ni serveix per al 9-N. De fet, tampoc el PSC la veu vàlida per al 9-N, malgrat que aquest dimecres hi ha donat el sí.

stats