PARLAMENT
Política 06/07/2011

La mesa del Parlament admet a tràmit d'urgència les tres parts de la llei òmnibus

Els grups de l'oposició, a partir de divendres, tindran cinc dies per presentar esmenes a la totalitat

Oriol March
1 min

BarcelonaLa mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest matí els projectes de llei de simplificació i millora de la regulació, d’agilitat i reestructuració administrativa, i de promoció de l’activitat econòmica, és a dir, el resultat de la fragmentació de la llei òmnibus. El màxim òrgan de govern de la cambra també ha acceptat tramitar-los pel procediment d’urgència, tal com demanava el Govern. Això implica que el termini de cada tràmit es redueixi a la meitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els projectes de llei òmnibus, aprovats ahir pel consell executiu, es publicaran demà al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya, i a partir de l’endemà començarà a comptar el termini de cinc dies de què disposen els grups i subgrups parlamentaris de l’oposició per poder-hi presentar esmenes a la totalitat, segons han acordat en una posterior reunió la mesa i la junta de portaveus.

Un cop acabat el termini de presentació de les esmenes a la totalitat, els projectes de llei òmnibus estaran a punt per al debat de totalitat, en què govern i grups debatran el conjunt de cada text i votaran les esmenes de rebuig que s’hi hagin presentat. Superat aquest tràmit, els projectes de llei continuaran la tramitació a les comissions corresponents per tornar en acabat al ple i per fer-ne els debats i les votacions definitives, la qual cosa es preveu que pugui ser a final d’any.

stats