Avançament editorial
Política 18/04/2013

Un llibre relata el tràngol de Sabadell amb el cas Mercuri

Sara González
2 min

BarcelonaEl 27 de novembre del 2012 Sabadell entrava en estat de xoc en veure com quedava tot d'una situada al mapa de la corrupció. Gairebé cinc mesos després, els sabadellencs encara estan envoltats d'un garbuix d'incògnites i d'informacions inconnexes, i desconeixen l'abast real del cas Mercuri i el grau d'implicació dels imputats, entre els quals hi ha l'exalcalde Manuel Bustos, del PSC. És per aquest motiu que Antonio Santamaría i Jordi de Arriba, periodistes que han seguit l'actualitat de Sabadell dels últims anys, publiquen el llibre El final de la era Bustos. Sabadell más allá del caso Mercurio , que ha estat presentat aquesta mateixa setmana al Col·legi de Periodistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta del primer llibre que parla sobre la trama de corrupció urbanística que va forçar Bustos a dimitir com a alcalde. "Hi ha una gran demanda d'informació a Sabadell sobre el cas", explica Santamaría. La publicació es basa, en gran part, en un recull de les notícies i cròniques que s'han anat publicant al diari digital independent iSabadell d'ençà que va esclatar el cas. "És informació escrita a peu de carrer, en calent", afegeix Santamaría. La segona part del llibre explica quins són els reptes que haurà d'afrontar una ciutat que, més enllà del cas Mercuri, està greument colpejada per la crisi econòmica.

Segons el reconegut periodista Xavier Vinader, que escriu el pròleg del llibre, la iniciativa dels dos autors evidencia "que no s'han deixat aclaparar pel clima de tedi mediàtic que regna a la ciutat des de fa molt temps". I afegeix: "Han conservat intacta la pulsió del reporterisme, la que ens fa saltar de la cadira de la redacció quan el nas detecta una bona història i sortim disparats al carrer a buscar-la".

Aquest primer llibre es publica sense que encara s'hagi aixecat el secret de sumari de les peces més importants del cas, les que evidenciaran el grau d'implicació de Bustos. Per aquest motiu, Santamaría no descarta escriure una segona publicació quan es conegui el funcionament de tota la trama. "Sempre havíem tingut indicis que Bustos estava sent investigat, però ens ha sorprès la dimensió del cas", admet el periodista.

stats