Política 19/05/2015

La número 10 de la llista de Ciutadans a l'Hospitalet era una militant activa de PxC

Montserrat Martínez García va deixar el partit d'ultradreta quan encara el comandava Josep Anglada i ara integra la llista de la formació d'Albert Rivera a la segona ciutat de Catalunya. El número 6 de la llista, Javier González Borreguero, també era simpatitzant de Plataforma

Joan Serra
1 min
Daniel Ordóñez (cap de llista de PxC a l'Hospitalet), Josep Anglada (antic president del partit) i Montserrat Martínez.

BarcelonaLa política de portes obertes de Ciutadans (C's) comporta uns riscos majúsculs per a un partit sense arrelament territorial, riscos que es comencen a fer evidents. La formació d'Albert Rivera ha hagut d'acabar retirant la seva candidatura a Barberà del Vallès perquè l'alcaldable, Francisco Delgdo Jiménez, va concórrer com a número 3 per Plataforma per Catalunya (PxC) a les eleccions municipals del 2011. Però la del municipi vallesà no és l'única candidatura que aplega exmilitants de la força d'ultradreta. La número 10 de la llista de C's a l'Hospitalet, Montserrat Martínez García, havia militat a PxC, tot i que se'n va desvincular en el darrer mandat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins a finals del 2012 era habitual veure-la als plens de la segona ciutat de Catalunya, donant suport als regidors del partit comandat en aquell moment per Josep Anglada. A la imatge que il·lustra aquesta informació hi apareix amb Daniel Ordóñez, lider del partit a l'Hospitalet -repeteix com a cap de llista en les eleccions del 24-M- i el mateix Anglada. Tanmateix, Martínez va acabar deixant PxC. Ara abraça els postulats de C's i reforça la candidatura encapçalada per Miguel García Valle, exdirigent socialista i expresident de l'Hospitalet de futbol.

Una llista engreixada amb fugues de PxC

A banda de Martínez, la llista de C's liderada per Miguel García també compta amb altres noms vinculats a la secció local de PxC a l'Hospitalet. El número 6 de la candidatura, Javier González Borreguero, també era simpatitzant de PxC i havia assistit a reunions del partit d'ultradreta, que compta amb dos regidors al consistori.

stats