Política04/04/2017

Lliures es constituirà com a partit i preveu celebrar el congrés fundacional entre maig i juny

Mig miler de persones ratificaran la decisió en la conferència preliminar que se celebrarà dijous

Ara

BarcelonaLliures, el moviment de liberals no independentistes liderat per l'exdiputat de CDC Antoni Fernández Teixidó i l'exdiputat d'Unió Roger Montañola, es convertirà en partit polític, segons informa Europa Press. El moviment celebrarà la conferència preliminar aquest dijous a les 18.30 h a l'auditori de l'edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on 500 persones ratificaran la decisió en una votació.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El desembre del 2016, Fernández Teixidó i Montañola, com a membres del comitè promotor del moviment, ja van explicar que, en cas de constituir-se com a partit, s'hauria de celebrar un posterior congrés fundacional per definir les bases ideològiques, estratègiques i de lideratge de la futura formació. Segons fonts consultades per l'ARA, el congrés tindria lloc entre finals de maig i primers de juny.

Cargando
No hay anuncios

Abans d'això, però, caldrà que la conferència preliminar certifiqui aquest pas. Des del col·lectiu afirmen que "el nivell d'optimisme és alt i la gent està il·lusionada" però avisen que abans "hi haurà una votació" i cal mantenir la serenor.

El moviment preveu l'assistència de mig miler de persones a la conferència, començant pels impulsors de Lliures -equivalent al comitè de direcció del moviment-, el centenar del grup promotor -entre 60 i 80 joves del grup seminal- i unes 200 més que s'han implicat en la posada en marxa.

Cargando
No hay anuncios

Un partit postprocés

Lliures destaca que la decisió de convertir-se en partit no significa que concorrin a unes possibles eleccions anticipades en cas que no es pugui fer el referèndum. Un altre escenari seria la celebració d'un referèndum i les posteriors eleccions que, aquestes sí, obriren pas a un nou marc on "Lliures voldria tenir protagonisme".

Cargando
No hay anuncios

El moviment es va començar a forjar a mitjans del 2016 per defensar ideals liberals i humanistes en el terreny ideològic. Pel que fa al debat polític català, creuen que s'ha arribat a una situació crítica per les posicions "maximalistes entre l'unionisme i l'independentisme" i consideren que el debat del procés sobiranista a Catalunya es troba en un "carreró sense sortida". Per a Lliures, la solució passa perquè governin altres forces que apostin per la negociació i l'acord.

També argumenten que la seva ànima liberal els diferencia del conservadorisme de PP i d'Unió, encara que admeten que en aquests partits i en l'antiga CDC pot haver-hi qui se senti atret pel "catalanisme pràctic que propugnen, però lluny del peix al cove".