Política 25/07/2020

Lluís Puig insta els militants del PDECat a passar-se a JxCat

L'exconseller recorda que només es podrà votar un partit tot i que es permeti la doble militància

Acn
2 min
L'exconseller Lluís Puig , aquest divendres.

Brussel·lesL'exconseller de Cultura Lluís Puig avisa el PDECat que "el temps s'està acabant" i insta els seus militants a passar-se a Junts per Catalunya. "Poden seguir anant en una bicicleta de pedals o agafar l'elèctrica", apunta en una entrevista coincidint amb l'inici de l'assemblea constituent de Junts. Candidat a presidir la mesa del congrés que se celebra aquest dissabte i diumenge, Puig alerta que malgrat que hi hagi "una doble militància" només es podrà votar un partit a les eleccions. "Aquest serà el final del trànsit del PDECat a JxCat", remarca. L'exconseller defensa que calia organitzar ja el partit de cara a la pròxima cita electoral.

"Tard o d'hora es convocaran eleccions i no ens podien agafar amb JxCat només com a marca comercial", sosté. Puig avança que hi haurà "unes setmanes o mesos de transició" de militants i afiliats del PDECat cap a la nova formació. "En algun moment haurem de tancar aquest trànsit cap a JxCat", diu, recordant que l'últim consell nacional del Partit Demòcrata va votar en un 90% fer aquest pas. L'exconseller reclama que el traspàs es faci "amb tranquil·litat" i "sense discussions". "Ningú té ganes de provocar enemistats", assegura, però no concreta si estriparà el carnet del PDECat en cas que la direcció no s'embarqui en la nova formació.

Puig nega que aspiri a ocupar cap càrrec a la cúpula del partit impulsat per l'expresident Carles Puigdemont. Pel que fa a l'eix ideològic, reivindica el nou partit com "un llibre blanc" i no es posiciona sobre si s'hauria de mantenir al centre com reclamen alguns sectors del PDECat o si s'hauria d'erigir com una nova formació d'esquerres. "Vull pensar que en la ponència no es parlarà de dretes, esquerres o centre, sinó de transversalitat", anticipa. Així, l'exconseller aposta per fer un partit independentista "transversal" que permeti "afrontar l'estat espanyol". "És junts pel país, no per altres coses", opina.

stats