DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 15/09/2014

ERC replica a Mas que "les garanties democràtiques [del 9-N] depenen del Govern"

Lluís Salvadó defensa que la consulta no pot dependre del TC, sinó de la capacitat per tenir-ho tot a punt de l'executiu, el Parlament i la ciutadania, i descarta unes eleccions anticipades

R. Tugas / L. Vicens
1 min

BarcelonaEl secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha subratllat aquest dilluns, després de la intervenció d'Artur Mas en el debat de política general, que "les garanties democràtiques" per convocar la consulta "depenen del Govern". Responia així les condicions que posava el president de la Generalitat per celebrar el 9-N que, de no donar-se, donaria lloc a unes eleccions anticipades. "La responsabilitat és del Govern, que ha de tenir una llei i que tota logística està perfectament adequada, del Parlament, que ha ha de donar-li un suport ferm, i de la ciutadania", ha assegurat el dirigent republicà, que ha negat que les garanties depenguin del Tribunal Constitucional i ha insistit: "Hem d'obeir a la llei catalana que aprovarem divendres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Salvadó ha subscrit el full de ruta de Mas conforme la legislatura pot aguantar fins el 2016 si el 9-N té lloc la consulta. "Confiem en la determinació del president de la Generalitat", ha assegurat, i ha afirmat que "el Govern està fent tot el possible per poder votar".

Per altra banda, el dirigent d'ERC ha estat més crític en el discurs econòmic de Mas, a qui considera que li "ha faltat proximitat emocional amb els centenars de milers de persones que estan a l'atur" i amb aquelles famílies que pateixen la crisi. "Hauria hagut de fer més èmfasi en aquesta realitat dramàtica", ha considerat Salvadó, qui ha afegit que "els serveis públics s'aguanten per un fil, no tenen els estàndards que haurien de tenir", i ha considerat que les retallades "s'han de revertir en un futur".

stats