Política 27/10/2014

L'oposició es mostra prudent davant la informació que publica 'El Mundo' sobre Trias

Els partits exigeixen claredat i transparència

Núria Martínez
2 min
Jaume Collboni, alcaldable del PSC per Barcelona, en una imatge d'arxiu / ACN

Barcelona"Si hi ha alguna investigació en curs hem de saber-ho. És d'interès per Barcelona i per la democràcia". Així s'ha pronunciat aquest matí l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, sobre la informació que publica 'El Mundo' que l'alcalde de Barcelona hauria transferit 12,9 milions d'euros de comptes de Suïssa a Andorra el febrer de 2013". No obstant, Collboni ha reivindicat que ha de prevaldre la presumpció d'innocència i ha demanat prudència. "Estem molt preocupats", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que demanaran les "màximes explicacions" i ha assegurat que la investigació ha d'anar "fins al final". Tot i així, ha assegurat que no pensa fer "cap judici de valor". Fernández Díaz ha explicat que aquest matí ha parlat per telèfon amb Trias -que li ha negat la informació publicada- i ha expressat que no ha parlat amb el seu germà, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

"Demanem prudència i claredat". D'aquesta manera s'ha pronunciat el president del Grup Municipal d'ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, que ha exigit que es clarifiqués la informació. "Tenim dret a saber", ha insistit, i ha afegit que "que el seu partit té la seu embargada".

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha afirmat que "el grup municipal d'ERC sempre estarà al costat de la transparència i a favor del seguiment i aclariment de possibles casos de corrupció". No obstant això, creu que "la mateixa cautela i prudència que avui mateix ha demanat el ministre després de publicar-se aquesta noticia s'hauria d'aplicar en els cossos de l'Estat abans de facilitar que es publiqui aquest tipus de notícia que lesiona clarament els interessos d'una persona".

stats