Política 04/03/2014

Lucena veu "coherent" que Ernest Maragall s'hagi incorporat a ERC

El portaveu parlamentari del grup socialista assegura que "és legítim que militants i simpatitzants del PSC puguin ser favorables a la independència i amb l'aspiració de poder ser majoria dins el partit en un futur"

Efe
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat aquest dimarts que li sembla "coherent" que si l'exconseller socialista Ernest Maragall té una posició "obertament independentista" hagi decidit fitxar per ERC com a número dos de la seva llista a les pròximes eleccions europees, "perquè em temo que durant molt de temps el PSC no donarà suport a la independència", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu parlamentari socialista ha aclarit que manté una amistat estreta amb Maragall, per la qual cosa, a nivell personal, s'ha mostrat "respectuós" amb la seva decisió. Lucena ha insistit que "és bo en nom de la transparència" que "una persona tan important en el PSC, que ha estat en successius governs i que per les raons que sigui ha decidit donar suport a l'opció independentista", porti a terme aquest pas si creu que és necessari. "Des d'aquest punt de vista sóc molt comprensiu, i més si un aspira a tenir càrrecs institucionals importants. És perfectament coherent", ha suggerit.

Però en tot cas, Lucena ha recordat que "al PSC hi cap tothom i és legítim que militants i simpatitzants puguin ser favorables a la independència i amb l'aspiració de poder ser majoria en el partit en un futur". Ha assegurat que "en el PSC, com crec que en tots els partits, caben sensibilitats molt diferents, que inclouen l'opció d'una Catalunya independent. Un pot pensar el que vulgui, sempre que accepti que les decisions en el PSC es prenen d'acord amb les majories del partit", ha sentenciat.

També ha ironitzat amb el fet que, "amb una mica de sort, la incorporació de Maragall pot contribuir a ajudar que ERC recordi que, a més de l'important debat nacional que es fa a Catalunya, porta una primera lletra que és 'esquerra', i que hauria de portar-los a lluitar amb tota la seva energia contra les desigualtats socials".

stats