19/05/2016

Lucía Martín es perfila com a número 2 d’En Comú Podem per Barcelona

2 min
Lucía Martín es perfila com a número 2 d’En Comú Podem per Barcelona

BarcelonaActivista del grup impulsor de la PAH

En Comú Podem aspira a revalidar la victòria que va aconseguir el 20-D a Catalunya. I per tornar a ser la força més votada en els comicis del 26-J, la coalició instrumental que formen Barcelona en Comú, Podem, ICV i EUiA -així s’ha definit després de concretar divendres passat la fórmula jurídica amb la qual es presentarà a les eleccions- no preveu excessives variacions en la confecció de les llistes. Les úniques novetats rellevants es produiran arran de la renúncia de Dolors Terrades, diputada per Girona, que no repetirà a la candidatura per motius personals, una decisió desvinculada de qualsevol qüestió política. El buit deixat per Terrades com a cap de llista a la demarcació gironina podria fer que Marta Sibina, que al desembre havia sigut número dos de Xavier Domènech per Barcelona, passi a ser la cap de cartell a la demarcació gironina. I l’espai deixat per Sibina -fundadora de la revista Cafèambllet i infermera de professió- podria ocupar-lo Lucía Martín, que ja va ser la número quatre a la llista de Domènech en els últims comicis.

L’activista, una independent propera a Barcelona en Comú, va formar part del grup impulsor de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a la capital catalana, on va coincidir amb Ada Colau. Els socis que integren En Comú Podem tenen temps fins dilluns per confeccionar les llistes. Fonts de la coalició consultades per l’ARA apunten que, si es concreta l’elecció de Martín com a número dos per Barcelona, aquest serà “l’únic canvi” substancial a la candidatura. No es preveuen les mateixes dificultats que en la tria de la fórmula jurídica, tot i que algunes veus han expressat incomoditat pel fet que si Sibina acaba liderant la llista per Girona se cedeixi la primera posició a una figura vinculada a Podem, quan Terrades tenia un perfil més independent.

La campanya i el pacte Colau-PSC

L’esquerra alternativa està dissenyant una campanya amb un esquelet molt similar a la del 20-D. La coalició tornarà a fer bandera del referèndum com a sortida al plet català i projectarà l’aliança entre Podem i IU com la millor opció de progrés per liquidar l’etapa de Mariano Rajoy a la Moncloa, amb l’oferiment de mà estesa als socialistes per formar govern. Els comuns entenen que el pacte de Colau amb el PSC a l’Ajuntament de Barcelona no els “restarà” solidesa a les urnes com a opció de canvi.