Política 10/07/2014

Madina ofereix a Carme Chacón un "paper rellevant" al nou PSOE si ell guanya

Com Pedro Sánchez, el candidat basc també proposa una executiva que integri els altres dos aspirants

Europa Press
1 min

MadridEl candidat a la secretaria general del PSOE Eduardo Madina ha assegurat aquest dijous que si guanya el congrés extraordinari del seu partit està disposat a integrar els altres dos aspirants en aquest procés, Pedro Sánchez i José Antonio Pérez Tapias, si ells volen. A més, ha convidat l'exministra Carme Chacón a tenir-hi "un paper rellevant". No creu que això sigui incompatible amb la possibilitat de competir a les primàries del novembre per a la presidència del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, el diputat basc ha explicat que, si aconsegueix el lideratge del PSOE, vol "una direcció d'integració i d'unitat". Madina ha tornat a assegurar que si no guanya aquest procés no es presentarà a les primàries obertes per elegir el candidat a la Moncloa i ha garantit que no "donarà la llauna" ni farà "un mal tuit" al vencedor. En canvi, no ha donat per fet que, si és elegit nou secretari general, opti a ser candidat a competir amb Mariano Rajoy perquè, segons ha dit, ho haurà de "valorar" quan arribi el moment.

Això sí, ha garantit el compromís amb la convocatòria de les primàries obertes perquè ho va decidir el PSOE a l'últim congrés federal, en la conferència política i en un comitè federal que hi va posar data, fet que les legitima "de sobres". "Em comprometo a respectar les decisions que el partit ja té preses", ha insistit, responent a la pregunta de si les mantindrà, tot i les suposades reticències d'alguns dirigents territorials.

stats