Política 18/02/2013

Madrid diu que la policia espanyola és la competent per investigar les escoltes i no passarà el cas als Mossos

El ministeri de l'Interior recorda que la llei empara que investigui els fets el mateix cos policial que ha rebut la denúncia

Acn
2 min

MadridEl ministeri de l'Interior defensa la competència de la policia espanyola per investigar el cas d'espionatge polític a Catalunya i no té cap intenció de traslladar les diligències als Mossos d'Esquadra. Fonts del departament de Jorge Fernández Díaz recorden que la llei empara que es faci càrrec de les investigacions el mateix cos on s'han fet les denúncies, en aquest cas el Cos Nacional de Policia (CNP), i destaquen, a més, que Método 3 tenia delegacions a Barcelona i Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la resposta al malestar de la Generalitat per no haver estat convidada a la reunió de la cúpula policial espanyola d'aquest dilluns a Madrid per abordar els suposats informes sobre diversos polítics i personalitats catalanes.

La reunió ha comptat amb la presència de màxims dirigents de la policia espanyola, com el director adjunt operatiu, Eugenio Pino, i amb el cap de la policia estatal a Catalunya, Agustín Castro.

N'ha quedat al marge, però, la policia catalana, fet que ha provocat el malestar del departament que lidera Ramon Espadaler, que tem que hi pugui haver una invasió de competències. Al mateix temps, però, la conselleria ha ofert la "màxima col·laboració" a la Fiscalia en la investigació.

Des del ministeri, però, s'insisteix que la Policia Nacional té plenes competències per fer-se càrrec del cas en solitari perquè la llei estableix que les investigacions poden anar a càrrec del cos que rep les denúncies. En aquest cas, tant Alícia Sánchez-Camacho com el director de Método 3, Francesc Marco, van optar per fer les denúncies davant la policia espanyola.

A més, el ministeri entén que el fet que Método 3 tingui oficines també a Madrid dota el cas d'una dimensió estatal i, per tant, dóna legitimitat al fet que sigui el Cos Nacional de Policia qui es faci càrrec de la investigació. Interior manté que no té cap intenció de traspassar el cas als Mossos.

stats