Política 22/04/2015

Margallo crida el seu ambaixador a Caracas davant les ofenses "intolerables" de Maduro

El president de Veneçuela ha acusat l'Estat espanyol de donar suport al "terrorisme" i el parlament del país ha declarat Felipe González persona 'non grata'

Agències
1 min
El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, en la sessió al Congrés d'aquest dimarts / EFE

MadridEl ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha cridat a consultes aquest dimecres al seu ambaixador a Caracas davant de les acusacions del president de Veneçuela, Nicolás Maduro, al govern espanyol de "donar suport al terrorisme" al país sud-americà. La decisió arriba també després que el parlament veneçolà hagi declarat persona 'non grata' l'expresident espanyol Felipe González per assessorar l'oposició política d'aquest país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Margallo ha considerat "absolutament intolerables" les paraules de Maduro i ha explicat, des del Congrés, que havia decidit cridar a consultes l'ambaixador davant del "grau d'irritació verbal" del president veneçolà. Poques hores abans, des del seu programa de televisió, Maduro havia afirmat que "des d'Espanya es dóna finançament i suport logístic, polític i diplomàtic" als intents de "derrocar el govern democràtic i legítim de Veneçuela".

A la mateixa sessió del Congrés, el coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha demanat que els dos països "aparquin la tensió", i ha dit que el que cal "no és precisament l'antagonisme perquè no ajuda gens", sinó "el desenvolupament de les relacions comercials".

stats