CORRUPCIÓ
Política 12/03/2014

Magdalena Álvarez declara la seva "absoluta innocència" i veu "desproporcionada" la fiança

Veu "fora de lloc" que la jutgessa li imposi una fiança civil de 29,5 milions sabent que la imputació no és definitiva perquè depèn de la resolució d'un recurs d'apel·lació

Ara / Efe
2 min

BarcelonaL'exministra de Foment i exconsellera andalusa d'Economia i Hisenda, Magdalena Álvarez, ha declarat en un comunicat la seva "absoluta innocència" respecte als delictes de prevaricació i malversació de fons públics en relació amb la seva actuació en el cas dels ERO fraudulents. Després que la jutge que instrueix el cas, Mercedes Alaya, li hagi imposat una fiança civil de 29,5 milions d'euros, ha recordat que la seva imputació no és ferma, perquè està pendent d'un recurs d'apel·lació presentat davant l'Audiència i la data de deliberació està fixada per al proper 23 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Convé recordar que un primer acte d'imputació, amb data de 28 de juny de 2013, va ser declarat nul de ple dret per aquest mateix òrgan jurisdiccional", assenyala el comunicat, que afegeix : "Queda, doncs, totalment fora de lloc la imposició de fiança civil just abans que es resolgui el recurs sobre el fons de l'assumpte, sobre si existeix o no delicte". Álvarez també recorda que "en cap moment" ni el Ministeri Fiscal ni la Junta d'Andalusia ni l'Advocacia de l'Estat van considerar necessària ni oportuna l'adopció d'aquesta mesura cautelar.

Una "dilació inexplicable"

"Han passat sis mesos des que vaig prestar declaració davant la jutge per segona vegada i aquesta dilació resulta inexplicable des d'un punt de vista de seguretat jurídica, tractant-se a més d'una mesura sens dubte desproporcionada", afegeix l'exconsellera i exministra. Álvarez ha assenyalat que la seva actitud ha estat en tot moment de col·laboració amb la investigació, que es va personar fins i tot abans de ser oficialment notificada, que ha acudit a declarar en dues ocasions i que ha contestat a totes les preguntes que se li han formulat.

Álvarez assenyala també que la jutge "situa la comissió dels suposats delictes en el mer acte de pressupostar les transferències de finançament. És a dir, en l'articulació dels instruments pressupostaris que després omple de contingut econòmic cada conselleria". Segons l'exconsellera, aquests crèdits pressupostaris "van ser aprovats posteriorment en la Llei de Pressupostos pel Parlament d'Andalusia, i les modificacions pressupostàries van rebre l'informe positiu, en tots els casos, de la Cambra de Comptes".

stats