Política 07/06/2014

Profund malestar a la direcció d'Unió per les paraules d'Homs sobre la successió monàrquica

"Si no hagués matisat les seves paraules, hauríem demanat obertament la seva dimissió", assenyalen membres de la cúpula democristiana a l'agència Efe

Eef
2 min

BarcelonaMembres de la direcció d'UDC han manifestat avui el seu profund malestar per les crítiques a la Casa Reial expressades a Ginebra pel portaveu del Govern, Francesc Homs, i han admès que n'haurien demanat obertament la dimissió si el conseller no hagués "matisat" posteriorment les seves afirmacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de Presidència i portaveu de la Generalitat va fer ahir una conferència a la Universitat de Ginebra en què va considerar que "el principal motiu" de l'abdicació del rei Joan Carles és "mantenir el negoci familiar".

Després, en un comunicat de Presidència, Homs ha matisat que les seves declaracions estaven emmarcades en l'explicació a l'auditori que el Govern considera que "el monarca no té la competència formal d'intervenir en el debat català i, per tant, ja es veurà si el nou rei intervé en aquesta qüestió".

"És en aquest sentit que s'emmarquen les declaracions del conseller i portaveu quan ha manifestat d'una forma col·loquial que, al seu parer, l'objectiu principal de l'abdicació del rei Joan Carles és la pervivència de la institució monàrquica, que com és conegut té un lloc familiar en la seva successió", ha matisat Homs.

"Si Homs no hagués matisat, hauríem demanat la seva dimissió", admet un dels diversos dirigents d'Unió consultats per l'agència Efe.

Els democristians estan "farts" de les crítiques que en moltes ocasions fa el portaveu del Govern en el marc del debat sobiranista: "Ja n'hi ha prou", expressen gràficament alguns dirigents d'Unió.

"No pot ser que Homs s'expressi com si estigués en una taverna perquè les seves declaracions perjudiquen el país", es lamenten des de la direcció d'Unió, partit coalitzat amb CDC a la federació de CiU i que comparteix amb els convergents el govern català.

stats