Corrupció
Política 16/11/2022

La maniobra dels Montull per intentar esquivar els embargaments del cas Palau

L'ex número dos del Palau va introduir una clàusula en tres habitatges que té llogats per tenir un dret de compra preferent

2 min
La dona de Montull a la sortida dels jutjats, després de declarar

BarcelonaCinc anys després de ser jutjat per l'espoli del Palau, l'ex número dos de Fèlix Millet a la institució, Jordi Montull, ha tornat aquest dimecres als jutjats. A diferència de la vista oral, l'hi han portat directament des de la presó (on està complint la condemna de set anys i mig que li va imposar l'Audiència de Barcelona) i després d'haver passat per una operació de cor que ha empitjorat el seu estat de salut. El jutjat d'instrucció 12 de Barcelona l'havia citat perquè donés explicacions sobre tres de les finques que ell, la seva dona i la seva filla Gemma (també condemnades pel cas Palau) van posar en lloguer tot i estar embargades per fer front a les multes i indemnitzacions que es deriven de la sentència del cas. Segons fonts judicials consultades per l'ARA, la tesi de l'acusació és que la família Montull va intentar blindar aquests tres habitatges, situats a Teià i al Masnou, dels embargaments incloent una clàusula als contractes de lloguer que els assegurava un dret de recompra preferent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant del jutge, Montull i la dona (la filla també havia de declarar avui però no ha vingut per un error de citació) han al·legat quer mai van intentar amagar a la justícia l'existència de les tres finques, perquè les tenien llogades des d'abans de la sentència del cas Palau. I han assegurat que un cop van saber que el jutjat els investigava per aquest motiu, van desfer els contractes. També han dit, segons apunten les fonts consultades, que el lloguer que percebien pels immobles –entre 500 i 900 euros mensuals– els servia únicament per pagar les despeses derivades del manteniment dels habitatges i els impostos que generaven.

El jutjat d'instrucció 12 de Barcelona investiga Millet i Montull per haver obstaculitzat l'execució de la sentència del cas Palau, per la qual els dos exresponsables de la institució cultural han de retornar els 23 milions d'euros espoliats i fer front a multes milionàries. A través de la venda d'altre patrimoni, Millet i Montull han retornat ja gairebé la meitat d'aquests 23 milions, 11,5 milions d'euros, però encara no han pagat ni un cèntim de les multes. Les famílies sempre han al·legat que no tenien prou diners per fer front al total dels imports. De fet, Montull va assegurar que tan sols percebia una pensió mensual de 2.000 euros.

stats