Política 29/01/2014

Manos Limpias es querellarà contra Artur Mas davant del TSJC per "sedició" contra l'Estat

Preveu fer el mateix procés que amb Juan María Atutxa, expresident del Parlament basc, i portar després el procés al Tribunal Suprem

Acn
2 min

MadridEl sindicat d'ultradreta Manos Limpias ja té pràcticament enllestida una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per "sedició", "coaccions i amenaces al govern de la nació", "prevaricació continuada" i "malversació de cabals públics", segons ha informat a l'ACN el secretari general d'aquesta organització, Miguel Bernad. Manos Limpias preveu presentar la querella d'aquí a dues setmanes davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i en el cas que no sigui admesa a tràmit, portar el cas a la sala segona del Tribunal Suprem, tal com va fer amb el cas Atutxa quan el president del Parlament basc es va negar a dissoldre el grup parlamentari Sozialista Abertzaleak. En declaracions a l'ACN, Bernad assegura que la querella contra el president de la Generalitat és un "clamor popular de la societat espanyola". "El que està passant no es pot consentir", ha afirmat abans d'acusar el govern espanyol i Mariano Rajoy d'actuar amb "total i absoluta passivitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat, el sindicat d'ultradreta estava estudiant la querella "des de fa temps" amb "especialistes en la matèria" que "han arribat a la conclusió que hi ha base i fonament" per presentar-la davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que és l'òrgan competent respecte a una persona aforada a Catalunya com és Artur Mas.

En tot cas, Manos Limpias ja preveu que el TSJC rebutjarà el seu escrit perquè, "com sap tothom", aquest tribunal "està contaminat". "Veurem la fiança que ens posen, i si la rebutgen la recorrerem", ha afirmat. Si és així, Manos Limpias preveu seguir el procediment del cas de Juan Maria Atutxa i presentarà un recurs davant la sala segona del Tribunal Suprem.

Segons Bernad, la querella està "pràcticament enllestida" però el sindicat no la vol presentar fins que hagin enllestit els preparatius per a la declaració de la infanta Cristina pel cas Noos, que ocupa els seus serveis jurídics. La formalització davant el TSJC es faria d'aquí a dues setmanes. Just abans, Manos Limpias farà una roda de premsa a Barcelona.

stats