Política 04/06/2015

ERC permetrà que CiU retingui l'alcaldia de Manresa

Els republicans s'inclinen, en canvi, per pactar amb el PSC al Consell Comarcal del Montsià

Acn
1 min
El candidat de CiU, Valentí Junyent, votant a l'escola Sant Ignasi de Manresa/ACN

BarcelonaERC ha decidit que donarà suport a CiU perquè Valentí Junyent segueixi sent l'alcalde de Manresa. Després de l'assemblea celebrada dimecres a la nit, els republicans s'han compromès a votar a favor la investidura "a canvi d'un acord de governabilitat". Tot i això, les negociacions s'allargaran més enllà del 13 de juny, dia en què es constitueixen els nous ajuntaments, perquè "els acords que la ciutat necessita no es resoldran en deu dies", segons el cap de llista d'ERC, Pere Culell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del partit republicà també han manifestat que "serà un procés obert" i que depenent dels compromisos que s'adoptin no descarten "assumir responsabilitats en el govern de la ciutat". ERC rebutja d'aquesta manera la proposta que li va fer la CUP per entrar el govern. La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa havia celebrat aquest dilluns una assemblea on va decidir que la prioritat era intentar formar un govern amb el partit d'Oriol Junqueras amb "un document de mínims".

ERC prefereix el PSC per Montsià

En canvi, els republicans s'han inclinat pel PSC a l'hora de tancar un pacte pel Consell Comarcal del Montsià, tot i que també podien sumar amb CiU. De fet, l'acord revalida el que ja va estar vigent entre 2003 al 2011, trencat pels bons resultats del partit d'Artur Mas ara fa quatre anys. Les dues formacions s'han repartit la presidència de l'ens comarcal, com ja van fer en els anteriors pactes: la republicana Carme Navarro l'ocuparà els dos primers anys i el socialista Francesc Miró, els dos últims.

stats