CANVI DE CICLE
Política 21/08/2014

Toni Castellà (Unió): "Algú pot pensar que Carrasco i Formiguera no votaria sí-sí? Moralment ens hi obliga"

El secretari d'Universitats de la Generalitat recorda que, per poder-se confederar, primer cal ser un estat independent

Ara
1 min
Toni Castellà, a Catalunya Ràdio

BarcelonaEl secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, ha defensat aquest dijous des de Catalunya Ràdio que el partit on milita, Unió, hauria de defensar el sí-sí a la consulta. "El sí-sí uneix. El sí-no divideix. El sí-sí uneix, engloba confederalistes i independentistes", ha assegurat el destacat membre del sector sobiranista dels democristians, que ha recordat que, "per confederar-se, cal ser primer un estat independent". Així, Castellà ha deixat clar que ell farà campanya per a aquesta opció i ha apel·lat a l'independentisme del fundador d'Unió, Manuel Carrasco i Formiguera: "Algú pot pensar que en Carrasco i Formiguera, màrtir d'Unió, votaria alguna altra cosa que no sigui el sí-sí? Moralment ens hi obliga".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, el dirigent democristià ha reclamat mantenir la unitat dels partits sobiranistes amb l'horitzó de votar el 9 de novembre i que "qualsevol resposta al Tribunal Constitucional l'ha de prendre el Parlament".

Igualment, Castellà s'ha mostrat partidari de "repensar i refundar Unió per tornar als orígens". "Cal pensar els mecanismes de participació ciutadana", ha insistit, i ha recomanat: "Haurem de tendir a moviments de ciutadans que donen suport a un projecte, a una ideologia i menys partits de 'carnet'".

stats