POLÍTICA
Política 24/07/2013

Curset Marca Espanya per no relliscar a Twitter

Marca Espanya imparteix un curset als seus treballadors per advertir dels "perills" de les xarxes socials després del cessament del director adjunt per haver insultat els catalans en un tuit

M.colomer
1 min

BarcelonaL'episodi del ja exnúmero dos de Marca Espanya destituït per insultar els catalans a Twitter ha fet prendre precaucions a l'alt comissionat. Concretament, per posar en alerta els seus treballadors i col·laboradors. L'alt comissionat per a la Marca Espanya, Carlos Espinosa de los Monteros, ha explicat aquest dimecres a Barcelona que aquest dimarts s'ha impartit un curs entre la gent implicada en la Marca Espanya per alertar-los del risc de relliscar a Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Molta gent, acostumada a parlar emntre amics, no valora el perill de deixar una cosa per escrit", ha etzibat Espinosa de los Monteros en una roda de premsa que ha fet expressament a Barcelona aquest dimecres per demanar "perdó" i "condemnar" els insults de Juan Carlos Gafo, que dissabte va perdre el càrrec després d'escriure a Twitter "catalans de merda. No es mereixen res". En el curset sobre els riscos d'un mal ús de les xarxes socials, segons ha explicat Carlos Espinosa de los Montero, van demanar als seus treballadors i col·laboradors que extremin la prudència.

L'error, generalitzar

En ser preguntat si els insults de Gafo als catalans després de la xiulada a l'himne espanyol en la inauguració dels Mundials de natació a Barcelona responien a un sentiment anticatalà estès a la Marca Espanya, Espinosa de los Monteros ha respost: "No hi ha cap sentiment anticatalà. Simplement [Gafo] veu com una part del públic es comporta com no s'ha de comportar xiulant l'himne". "Quan algú veu que no es tracta amb respecte, reacciona amb indignació". I no ha dubtat a opinar que Gafo no hauria d'haver generalitzat, sinó que "hauria d'haver concretat" els seus comentaris en les persones que van xiular l'himne.

stats