Política 05/09/2015

Margallo cediria tota la recaptació de l'IRPF a les comunitats

El PP ha evitat fins ara obrir el debat del finançament autonòmic amb l'argument que no hi havia diners

Ara
1 min
José Manuel García-Margallo, aquest dijous a Barcelona / ACN

MadridEl ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo, s'ha mostrat partidari de "cedir tots els impostos a les comunitats autònomes, excepte l'IVA, l'impost de societats i el de carburants".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista que publica avui el diari 'Expansión', Margallo proposa un model de finançament autonòmic que "embridi la despesa pública" i que dissuadeixi les comunitats de "demanar com més diners millor". El PP afronta el debat amb retard. Fins ara el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, l'havia evitat amb l'argument que no hi havia diners.

Sobre una hipotètica independència de Catalunya assegura que provocaria una ruptura dels seus llaços comercials amb Europa, i alhora la "pèrdua immediata d'una tercera part del seu PIB".

En relació amb una possible reforma de la Constitució, el titular d'Exteriors insisteix que s'ha de fer per consens i assenyala que està d'acord amb el model federal que no implica –afegeix– el dret a l'autodeterminació.

"L'única Constitució del món que permet una secessió unilateral és la d'Etiòpia", conclou el ministre, que sobre els resultats de les pròximes eleccions generals diu que el "terroritzaria un pacte PSOE-Podem, que tornaria Espanya a la situació del 2011".

Finalment, i en relació amb la tragèdia humanitària dels refugiats, afirma: "La foto del nen sirià és commovedora, però amb això no n'hi ha prou: cal fer una política global".

stats