POLÍTICA
Política 09/03/2013

L'eurodiputada del PSC Maria Badia no veu en el PSOE una "alternativa clara al PP"en la defensa de la identitat catalana

Afirma que també hagués trencat la disciplina de vot al Parlament per la declaració de sobirania. Diu que voldria seguir sent eurodiuputada, però que ho veu "molt difícil" pel perfil propi que ha mantingut dins el grup socialista

Acn
2 min

BarcelonaL'eurodiputada del PSC Maria Badia lamenta no sentir veus dins del PSOE que defensin el respecte a la identitat catalana i "ajudin" Catalunya davant de casos com el de la destitució del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol. "M'agradaria veure una alternativa molt clara al PP (...) i no la veig", ha afirmat la socialista, qui voldria que els socialistes espanyols demostressin obertament que comprenen el cas català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a l'ACN, Badia ha defensat que el PSC hauria d'haver donat "llibertat de vot" en la votació de la declaració de sobirania al Parlament de finals de gener i ha afirmat que en aquest cas ella també hagués trencat la disciplina de vot com van fer cinc diputats socialistes.

Les declaracions "lamentables" d'Ibarra

Maria Badia considera "lamentables" les declaracions de l'expresident d'Extremadura, el socialista Juan Carlos Rodríguez Ibarra, en què comparava Artur Mas amb Mussolini o Hitler. "Em fa molta pena que haguem de sentir declaracions d'aquest tipus", ha afirmat l'eurodiputada, qui considera que aquestes paraules "fan més gran el conflicte entre Catalunya i Espanya". Amb tot, Badia diu que les postures dels 'barons socialistes' són "una minoria" dins del PSOE i lamenta que "aquestes veus que són del passat" facin "pressió" dins del partit.

La socialista és ferma defensora del "federalisme", si bé fa uns mesos va afirmar que, donades les circumstàncies, aquesta opció estava en una "via morta". Ara bé, celebra que el PSOE estigui "fent moviments" cap el federalisme, però es manté cautelosa sobre quina serà la proposta final dels socialistes espanyols. "Calen més passos del PSOE", considera.

Badia va haver de dimitir com a secretària general dels socialistes espanyols a l'Eurocambra l'octubre passat, després de signar una carta conjunta amb CiU, ICV i ERC denunciant a la Comissió Europea les amenaces militars contra Catalunya. Tot i que segueix com a eurodiputada del PSC, és conscient que "és difícil" que la incloguin de nou a les llistes de cara al 2014. No amaga, però, la seva voluntat: "M'agradaria molt continuar al Parlament Europeu, si pogués", subratlla.

stats