PARLAMENT
Política 19/02/2014

El Parlament demana que Llanos de Luna expliqui si la Guàrdia Civil va prendre nota d'estelades

La cambra catalana també aprova la compareixença de Joana Ortega com a nova presidenta de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat

Acn
1 min

BarcelonaLa Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament ha aprovat amb els vots de CiU, PSC, CUP i ICV-EUiA la compareixença de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna. El Parlament la cita per informar sobre les suposades tasques de quantificació d'estelades que la Guàrdia Civil hauria fet a Sant Celoni. PP i C's hi han votat en contra. Els populars neguen els fets i diuen que la Llanos de Luna "no ha de comparèixer a explicar res que no ha passat mai". La cambra catalana ja ha citat la delegada del govern espanyols en dues ocasions anteriors, sobre les denúncies als ajuntaments que es van declarar territoris lliures i sobirans i sobre l'acte on va homenatjar excombatents de la División Azul. Els dos cops, però, s'ha engat a anar-hi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, la CAI ha aprovat per unanimitat la compareixença de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, com a nova presidenta de la part catalana de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat. Ortega va accedir al càrrec el passat 28 de gener en substitució del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida. El líder d'Unió va deixar el càrrec perquè considerava que els assumptes que es tracten tenen més a veure amb qüestions governamentals. Tot i que la Generalitat ha demanat la seva convocatòria en diverses ocasions, l'organisme no es reuneix des de l'any 2011, quan es van formular acords en matèria de traspassos dels immobles sanitaris de titularitat de la Seguretat Social a Catalunya.

stats