9-N ALTERNATIU
Política 29/10/2014

De Gispert expulsa del ple membres del Moviment 12 d'octubre entre crits de 'Viva España'

Els esvalotadors aplaudien les intervencions del PP i C's, que han acusat el Govern de "coaccionar" els directors d'institut perquè cedeixin els centres per al 9-N

R. Tugas / M.colomer
2 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha expulsat de l'hemicicle aquest dimecres alguns membres de l'unionista Moviment 12 d'octubre que es trobaven a la tribuna de convidats i que aplaudien efusivament les intervencions del PP i C's en contra del 9-N. En marxar, han proferit crits de "Viva España" i "Somos españoles, os guste o no" i, ja a fora, no han volgut concretar quin grup els havia convidat al ple. Un dels esvalotadors ha alçat el braç abans de sortir de l'hemicicle, tal com es pot veure a la fotografia, un gest que el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha interpretat com la salutació feixista i ha reclamat una condemna. Abans d'expulsar-los, De Gispert ja els havia avisat en dues ocasions que no estava permès aplaudir les intervencions dels diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, María José García Cuevas (PP) i Carlos Carrizosa (C's) havien acusat el Govern de "coaccionar" els directors de centres educatius perquè cedissin els espais per poder-hi votar el 9-N. La vicepresidenta Joana Ortega, per contra, ho ha negat i ha recordat que la jornada s'organitza gràcies a la participació de més de 40.000 voluntaris.

Així, García Cuevas ha denunciat que l'executiu pressiona els directors per "cedir espais per a usos no educatius sense empara legal" i ha assegurat que el Govern elabora una "llista negra dels directors segons la seva ideologia" i els exposa a sancions. Carrizosa, al seu torn, ha denunciat que el Govern s'està "amagant" darrere dels voluntaris per celebrar la "costellada" del 9-N i ha assegurat que "utilitza els voluntaris com a esclaus de l'antiga Roma que són de la seva propietat".

Ortega, per contra, ha negat que hi hagi "ni llistes, ni felicitacions, ni represàlies". "No posi la por al cos de ningú, hi participen voluntaris", ha insistit, i ha convidat PP i C's ha exercir "aquest dret democràtic" i a fer-se també voluntaris. "La comunitat educativa no hi participa directament, són locals cedits pels ajuntaments i la Generalitat", encara ha insistit.

stats