Política 19/01/2016

El Govern nomena Maria Badia directora general d'Exteriors i Carme Garcia de Relacions Institucionals

Miquel Àngel Escobar serà el delegat del Govern a les comarques de Barcelona, Òscar Peris a les de Tarragona i Laura Vilagrà a la Catalunya central

Sara González / Marc Colomer
1 min
El Govern, abans de començar la reunió setmanal del consell executiu / PERE VIRGILI

BarcelonaEl conseller d'Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, està acabant de bastir el seu departament, clau en la difusió internacional del procés sobiranista català. El Govern ha nomenat aquest dimarts dues de les seves directores generals, dues dones que en els darrers anys han fet un viratge cap al sobiranisme. Es tracta de l'exeurodiputada del PSC Maria Badia, que assumeix el càrrec de directora general d'Exteriors, i l'exregidora d'ICV a Sabadell Carme Garcia que tindrà el mateix rang en l'àmbit de Relacions Institucionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Badia, que va ser eurodiputada durant deu anys, va coincidir amb Romeva al Parlament Europeu quan aquest també era eurodiputat d'ICV. Després d'haver estat fins i tot membre de la direcció del PSC com a responsable de la Secretaria de Política Europea, Badia ha anat virant cap al sobiranisme i ara és membre de Moviment d'Esquerres, el partit que van crear els dirigents socialistes escindits del PSC. Badia va deixar de ser eurodiputada l'any passat.

Carme Garcia, per la seva banda, formava part del sector sobiranista d'ICV. Va ser regidora ecosocialista a l'Ajuntament de Sabadell des del 2007 fins el 2014, quan va deixar l'acta de regidora. Abans, però, va ser diputada al Congrés dels Diputats entre 2004 i 2008. Va estripar el carnet d'ICV l'any passat per defensar la independència de Catalunya i fins ara ha estat membre del secretariat de l'ANC.

Tres nous delegats del Govern

El Govern també ha nomenat els nous delegats del Govern de les comarques de Barcelona, Tarragona i Catalunya central, a proposta d'ERC. Es tracta de Miquel Àngel Escobar (Barcelona), Òscar Peris (Tarragona) i Laura Vilagrà (Catalunya Central). En canvi, es mantenen els delegats de Girona, Eudald Casadesús, de LLeida, Ramon Farré, i de l'Ebre, Xavier Pallarès.

stats