Política 09/05/2013

Rovira defensa que "l'exercici del dret a decidir no depèn de la declaració de sobirania"

La dirigent d'ERC afirma que el PSC perverteix el debat, que gira entorn "qui realment és demòcrata i vol que el poble de Catalunya decideixi democràticament el seu futur"

Roger Tugas
1 min
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en la roda de premsa posterior al Consell Nacional del partit / ACN

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat aquest dijous que els partits sobiranistes no faran "dependre el full de ruta cap a la consulta del que passi amb la declaració de sobirania". Ha recordat, en aquest sentit, que el Parlament ha votat nou cops més a favor del dret a decidir i del dret a l'autodeterminació i que cap d'aquestes resolucions s'ha suspès. "D'aquesta declaració no en depèn l'exercici del dret a decidir", ha conclòs Rovira.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent republicana ha defensat que es presentin al.legacions a la suspensió, però ha apuntat que "no és un debat jurídic, sinó momés polític, i l'ha obert el govern espanyol". En aquest sentit, ha afirmat que es l'executiu estatal "qui intenta confrontar voluntats polítiques" i qui "ha decidit anar de nou contra la decisió del poble de Catalunya".

Davant d'això, ha afirmat que "el debat és qui realment és demòcrata i vol que el poble de Catalunya decideixi democràticament el seu futur" i, en referència al PSC, ha lamentat que "hi ha qui perverteix el debat quan estem parlant de democràcia". "La nostra opció és la independència, però el debat no és aquest, sinó que la gent voti", ha afegit.

stats