PROJECCIÓ INTERNACIONAL
Política 04/06/2012

ERC carrega contra la manca d'"ambició nacional" dels delegats del Govern a l'exterior

Marta Rovira creu que una intervenció de l'Estat podria ser una amenaça per a l'autogovern català i reclama a l'executiu "autèntics ambaixadors catalans"

Roger Tugas
1 min
Marta Rovira, secretària general d'ERC

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha alertat el Govern que una possible intervenció de la Unió Europea a l'Estat pot suposar una amenaça a Catalunya que comportaria noves retallades, una laminació de l'autogovern i un pla de reequilibri orquestrat amb els tècnics de Foment de Madrid, i "ja sabem els relats que farien". Per aquest motiu, la dirigent republicana ha reclamat a l'executiu català un veritable "cos diplomàtic que s'ho cregui i expliqui l'espoli fiscal, i que si només depengués de nosaltres ens en sortiríem". En aquest sentit, Rovira reclama "anar a la UE amb gent que s'estimi el país" i ha assegurat que els actuals encarregats "ara no s'ho creuen". Segons la republicana, eurodiputats de l'Aliança Lliure Europea –partit en què s'integra ERC– els han informat que el delegat de la Generalitat a Brussel·les, Juan Prat, els ha explicat que "Catalunya no està tan malament, com altres comunitats autònomes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No es refiï de posar certes persones amb certes trajectòries", ha reclamat Rovira al Govern en relació especialment amb Prat, que va ser ambaixador de José María Aznar a l'OTAN durant la guerra de l'Iraq. "Ara calen autèntics ambaixadors nacionals, demanem ambició nacional", ha apuntat, si ara es va a construir el que considera "la primera llei per la independència", la Hisenda pròpia. En aquest sentit, ERC reclama també al Govern que doni pes als casals catalans, als clubs esportius i als empresaris en la representació del país a l'exterior i que tregui el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, del despatx perquè expliqui a Brussel·les la situació de la Generalitat, atès que és una "eminència" reconeguda en l'àmbit internacional, per "convertir la possible intervenció en una oportunitat".

stats