CONGRÉS CDC
Política 25/03/2012

Mas: "Si no ens en sortim amb el pacte fiscal, hem de construir una hisenda pròpia"

El nou president de CDC afirma que Catalunya no vol ser "ni més ni menys" que els altres països de la UE i admet que si l'ascensor social s'atura per la crisi, "l'edifici s'esquerda"

Ferran Casas
1 min

ReusEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha exhibit avui un cert pessimisme sobre la possibilitat que la seva proposta de pacte fiscal, per la qual encara busca consensos polítics a Catalunya, prosperi a Madrid quan la negociï amb el govern de Mariano Rajoy. "Volem el pacte fiscal i sabem també que no hi ha gaires opcions, però les que hi ha, les exhaurirem", ha afirmat en la cloenda del setzè congrés de Convergència a Reus. I si la cosa no funciona, el nou president de CDC, que ha cedit la secretaria general a Oriol Pujol, té una alternativa: "Si això no funciona, hem de construir una hisenda pròpia", ha assegurat en referència a un hipotètic tancament de caixes que passi per recaptar des de la Generalitat tots els impostos. La sobirania fiscal és, per a ell, del tot irrenunciable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el camp nacional, Mas s'ha referit de forma el·líptica al debat sobiranista que ha centrat el congrés de CDC per afirmar que Catalunya "no vol ser esborrada del mapa de les llengües, les cultures i les nacions del món". "No hem estat 1.000 anys defensant-nos per quedar-nos ara de braços plegats", ha indicat.

Mas també ha fet una crida a no caure "ni en el pessimisme ni en la desesperança" per culpa de la crisi, i ha admès que Catalunya, en el moment de bonança, "es va enlluernar massa pel diner fàcil". Ara, ha afirmat, corre el risc de qüestionar el benestar perquè "si l'ascensor social s'atura, l'edifici s'esquerda".

stats