Política 07/09/2014

Mas, "decebut" per la "tàctica de curta volada" d'ERC amb el cas Pujol

El president veu "evident" que l'Estat explotarà al màxim el cas i que el magnificarà per treure'n rèdit polític. Diu que vol "fer bé" la consulta del 9-N per no "carregar-se" el procés

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha mostrat decebut per l'actitud d'ERC amb el cas Pujol després que els republicans hagin impulsat una comissió parlamentaria d'investigació. En una entrevista a 'El Temps', Mas ha situat la decisió del partit de Junqueras en "la petita tàctica de partit de curta volada", que, segons Mas, no és la que el país necessita en aquests moments. El president admet que l'afer Pujol afecta "la moral" del partit però ha considerat que no perjudicarà el procés: "Pujol no és una paret. És una pedra, però no és una paret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha carregat contra els partits de l'oposició per haver impulsat una comissió d'investigació sobre el cas Pujol abans d'escoltar les explicacions de l'expresident de la Generalitat quan va comunicar que compareixeria al Parlament a partir del 22 de setembre. Segons Mas, és d'una "hipocresia total" que l'oposició "s'acarnissi amb una comissió d'investigació" sobre Pujol quan va "tapar" la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, quan va dir que no compareixia al Parlament per donar explicacions sobre el cas Método 3.

El sentit de la investigació

Preguntat concretament per l'actitud d'ERC, el president ha assegurat: "No és que em sorprengui, és que em decep". "Quin sentit té que demanin al senyor Pujol que vagi al Parlament a comparèixer i a donar explicacions si, abans de escoltar-les, ja han decidit organitzar una comissió d'investigació?", s'ha preguntat el cap de l'executiu català.

El president ha considerat que "humanament" el cas Pujol pot tenir alguna explicació, ja que "les persones tenim debilitats". Però ha afegit que "políticament no té justificació". Mas admet que aquest afer afecta el partit des d'un punt de vista moral; en canvi, creu que no perjudica el procés que ha engegat Catalunya. "Això és un cop emocional sobre molta gent, però hem arribat tan lluny en aquest procés sobiranista, hi ha tanta gent decidida, que el tema Pujol no és una paret. És una pedra, però no és una paret", ha afegit.

En aquest context, ha defensat que CDC té dret a "marcar distàncies sense cap tipus d'acarnissament" respecte a un fet que desconeixia "absolutament", en al·lusió al cas Pujol. I ha ressaltat que els "actius" de l'expresident es mantenen tot i que ara la balança entre actius i passius està "més equilibrada". En relació a la reacció del govern espanyol davant del cas Pujol, ha considerat "evident" que l'Estat ho aprofitarà a fons i que "magnificarà" aquest tipus de coses. Tot i així, ha afegit que no vol "aixecar la senyera per amagar defectes".

El president ha insistit que vol fer la consulta del 9-N i que la vol fer "bé" per no "carregar-se" el procés. "No em deixaré arrossegar fàcilment a fer-ho simplement per fer-ho. De la mateixa manera que no em deixaré arrossegar a no fer-ho. Ho vull fer i vull fer-ho bé", ha avisat.

stats