Política 06/07/2012

Mas comença a Portugal la gira europea per denunciar el dèficit fiscal que suporta Catalunya

El president de la Generalitat es reunirà la setmana que ve amb amb el president de la República, Cavaco Silva, i amb el primer ministre, Passos Coelho

Ara
1 min
NEGOCIACIÓ INTENSA
 El president de la Generalitat, Artur Mas, tindrà l'última paraula sobre el vot de CiU als pressupostos de l'Estat per al 2012. Les pròximes setmanes hi haurà negociacions intenses entre governs per pactar aspectes dels comptes.

BarcelonaEl president de la Generalitat viatjarà dimarts de la setmana que ve a Portugal per explicar el dèficit fiscal que pateix Catalunya i té previst reunir-se amb les primeres autoritats del país: el president de la República, Cavaco Silva, i el primer ministre, Passos Coelho. Es tracta del primer país estranger que visita, en el marc d’un programa per explicar la realitat catalana i la proposta de resoldre, a través d’un pacte fiscal just, la situació de discriminació que pateixen els catalans. També explicarà les mesures d'austeritat que aplica el govern català per intentar superar la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Generalitat, en un comunicat, ha explicat que el president Mas destacarà el paper pioner de Catalunya al si de l'Estat per "alinear-se amb les directrius europees, d'acord amb el seu paper capdavanter en matèria econòmica i comercial", i desmentirà la responsabilitat que des d'alguns mitjans "interessats" s'atribueix a les comunitats autònomes pel que fa al dèficit espanyol. També explicarà "el continuat esforç de solidaritat de Catalunya en relació amb la resta de territoris d'Espanya i lamentarà que el govern de l'Estat no hagi estat fidel encara als compromisos legals de finançament".

stats