Política08/07/2016

Mas: "Hem de fer un partit consistent i atractiu"

L'expresident obre el congrés del nou partit que vol ser "un vaixell que salpa cap a Ítaca"

Maiol Roger / Oriol March

BarcelonaDesprés de tancar el 18è congrés de Convergència Democràtica, l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha obert el conclave en què es fundarà un nou partit amb un objectiu que ha il·lustrat amb una de les seves recurrents metàfores marineres: "Salpa un nou vaixell cap a Ítaca, en un viatge en què toparà amb tota mena d'obstacles, però ple de compromís, força, determinació i passió".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de valorar l'herència dels quaranta anys de Convergència, Mas ha descrit com ha de ser la formació que es forjarà aquest cap de setmana: "Hem de fer un partit consistent i atractiu, sòlid i fresc, robust i sensible, que transmeti confiança i seguretat però també il·lusió i esperança. Un partit nou per a un nou país".

Cargando
No hay anuncios

Mas ha dibuixat la meta de la formació: dotar de contingut la independència per fer de Catalunya "el millor país". "Enlloc està escrit que els millors països d'Europa hagin de ser del nord o del centre", ha apuntat. Tot, dotat d'una estructura política que aspiri a representar grans majories: "Ha de tenir vocació de centralitat social, representar sectors amplis, aglutinar sensibilitats diverses i plurals, allunyat d'hiperdoctrines i hiperideologies. Un partit amb vocació i mentalitat de govern, i per tant, amb voluntat real de transformació, no des de posicions testimonials, sinó des de posicions centrals i decisòries", ha confiat Mas, que ha desitjat que sigui una formació "de paraules i fets".

Convergència, ha descrit l'expresident, va servir per construir la Catalunya autonòmica i ara toca un nou partit per "passar de l'autonomia a la sobirania. Transitar des de l'aspiració d'una Espanya plurinacional a un estat català de ple dret membre de la Unió Europea".