Política 31/10/2014

Mas, sobre la impugnació del nou 9-N: "El govern espanyol ha travessat la línia del ridícul"

En una entrevista a Vilaweb, Mas creu que Rajoy ha trigat quinze dies a reaccionar perquè "volen espantar la gent" i assegura que "tenen moltes ganes de tocar els nassos"

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que el govern central "ha travessat la línia del ridícul" en decidir impugnar al Tribunal Constitucional la nova modalitat de consulta. "Intentar suspendre una cosa que no s'està fent i intentar suspendre un procés participatiu que ja ha agafat el caire que ha agafat i que està fet a través de voluntariat traspassa la línia del ridícul, i espero que no vagin més enllà del ridícul que ja fan com a govern", ha reblat Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un avançament d'una entrevista a Vilaweb, Mas ha assegurat que "en circumstàncies mínimament normals" i encara que el govern espanyol "faci de les seves", el procés participatiu del 9-N es podrà celebrar, tot i que no aclareix què passarà si l'Estat arriba "més lluny del que es estrictament previsible". "Llavors ens haurem d'enfrontar a la circumstància del moment, però jo espero que els quedin dos dits de front i que portin les coses a un punt que no sigui de no retorn", ha dit el president.

Mas afirma que l'executiu central "basa aquest recurs en la roda de premsa que vaig fer el 14 d'octubre". "La pregunta és que si tant evident era que es podia recórrer, per què han trigat més de quinze dies?", es pregunta Mas. "La conclusió és que com que difícilment ho podran aturar de veritat volen perjudicar-ho al màxim, volen espantar la gent perquè no vagi a participar, volen donar una imatge internacional de descrèdit nostre i forçar d'una manera insòlita la situació", ha dit Mas. "És una demostració que tenen moltes ganes de tocar els nassos", ha sentenciat.

stats