VIATGE OFICIAL A LA ÍNDIA
Política 24/11/2013

Mas s'inspira en el moviment "pacífic, popular i transversal" que va fer de la Índia un estat

Comença el viatge oficial visitant el Memorial Gandhi i el museu Nehru, pares de la independència

Ferran Casas
1 min

Enviat especial a Nova Delhi (Índia)Artur Mas ha evitat traçar paral·lelismes explícits entre el moviment que, l'any 1947, va aconseguir convertir la Índia en un estat independent del Regne Unit però sí que ha admès que hi ha coses d'aquell moviment, que liderava Gandhi, que "l'inspiren" i que el dirigent indi és una figura que és "font d'inspiració personal i atracció". Per ell, el moviment indi cap a l'estat propi, com el català, sí que tenien algunes similituds, com ara el seu caràcter "transversal, pacífic i popular".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat després de començar la seva agenda institucional del viatge d'una setmana a la Índia, "un país amb molts contrastos" i que ha presentat com a important en el camí de la internacionalització de l'economia catalana, que ha d'anar més enllà d'Europa i la Mediterrània. Mas ha visitat aquest diumenge al matí el Memorial de Gandhi i la casa museu de Nehru, primer ministre de l'Índia independent.

En el camí de la inspiració amb la Índia, més que no pas dels paral·lelismes, ha insistit en la no violència i les "bones maneres" i que Catalunya, més enllà de les vagues que va promoure Gandhi o darrerament ha defensat Oriol Junqueras com a possibilitat, "surt al carrer pacíficament i de forma festiva". "Les coses no són fàcils però la voluntat del poble acaba prosperant si és permanent", ha afirmat.

stats