Política 03/03/2011

Mas nega que Juan Prat sigui pròxim al PP

El president de la Generalitat afirma que "el nou delegat parla català i se'l creu" i que "va treballar més per càrrecs del PSOE que no dels populars"

Núria Martínez
1 min

BarcelonaEl president la Generalitat, Artur Mas, ha defensat l'elecció del fins ara ambaixador d'Espanya a Holanda, Juan Prat, per protegir els interessos catalans a Brussel·les. En el primer dia al càrrec del nou delegat del Govern a la Unió Europea, Mas ha afirmat que "el nou delegat parla català i es creu el català", i ha afegit que "és català i no és del PP" i que "va treballar més per càrrecs del PSOE que no del PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el president ha explicat que és una decisió que va comentar amb el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que "li ho va aconsellar vivament", i també amb l'expresident Pujol, "que també el coneixia". Així, Mas considera que Prat "és la persona idònia per defensar els tres pilars de l'actuació a Brussel·les del govern català: prestigi, eficàcia i catalanitat." El president ha expressat "la necessitat de recuperar el prestigi de Catalunya, perquè el país val molt més que la imatge que té actualment i Prat ens pot ajudar molt".

Seguint la mateixa línia, Mas ha insistit que també "cal defensar la catalanitat a Brussel·les, per donar a conèixer la realitat en tots els seus aspectes, des del cultural i lingüístic fins l'econòmic, el polític, el nacional i l'identitari". El president ha defensat, també, que "el projecte del govern és molt clar i passa per ser eficaços, per recuperar l'economia catalana, per crear llocs de treball, per tenir prestigi i per fer-ho des de la catalanitat". "Això en Juan Prat ho assumeix al 100%", ha insistit.

stats