Política 30/12/2012

Mas vincula la prosperitat dels catalans a poder disposar d'un “país nou”

"No hi ha projecte nacional sense projecte social i no hi ha projecte social sense projecte nacional", afirma en el seu missatge de Cap d'Any

Roger Mateos
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat el seu missatge institucional de Cap d'Any per advertir que el “benestar cívic, espiritual i material” dels catalans va lligat a poder disposar d'un “país nou”. “No hi ha projecte nacional sense projecte social i no hi ha projecte social sense projecte nacional”, ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Benestar i justícia al costat de les llibertats nacionals. Aquesta ha estat, és i serà la lluita de tantes i tantes generacions de catalanes i catalans per al futur d'aquest país”, ha assegurat en el missatge televisat, emès aquest diumenge al vespre. Segons Mas, Catalunya enceta una etapa històrica. “Encarem ara pàgines transcendents de la nostra història, i ho fem amb el convenciment que ens portaran a viure en un país millor i que és el nostre deure i la nostra responsabilitat deixar a les futures generacions un país del qual puguin sentir-se ben orgulloses”, ha sentenciat.

Mas ha dit que és conscient que “la gravetat del moment és molt gran i preocupant; en alguns aspectes, fins i tot angoixant”, però ha remarcat que “les dificultats no es vencen amb resignació, sinó amb esperit de superació; els obstacles no se salven amb falta d'esma, sinó amb empenta i determinació, i els reptes no se superen amb indiferència, sinó amb compromís i també amb passió”. “Qui està disposat a lluitar, pot sortir-se'n o no, pot guanyar o pot perdre. Però qui no lluita, ja ha perdut”, ha subratllat.

Malgrat les “incerteses” que presenta l'any 2013, ha demanat que “l'exigència, la gravetat i la duresa dels temps actuals no malmetin ni enterrin la nostra esperança”. “I a aquelles persones que l'han perduda per les adversitats que la vida posa en el camí, les hem d'ajudar, entre tots, a recuperar-la”, ha insistit.

Mas ha destacat que l'alta participació registrada en les eleccions del 25 de novembre, prop del 70% del cens, “és un signe clar de vitalitat i de compromís, i de maduresa democràtica”. Per Mas, “és una manera de dir que volem ser protagonistes del nostre destí, com a poble i com a societat, i que cadascú de nosaltres és una baula d'una cadena que té tot el sentit si hi som tots”.

En el seu discurs, Mas ha citat Salvador Espriu, que aspirava a una Catalunya “neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç”, a imatge i semblança d'altres països que el poeta observava “nord enllà”. “I molts desitjaríem, a més, una Catalunya que pogués exercir la seva plena llibertat i en la qual tota la ciutadania pogués decidir lliurement i en pau el nostre futur com a nació”.

stats