Política 15/07/2019

Mas advoca per negociar la investidura de Sánchez i no provocar "més tensió"

"¿No preferim un govern que, com mínim, no vingui amb els mistos?", es pregunta l'expresident

Ara
1 min
Mas advoca per negociar la investidura de Sánchez i no provocar "més tensió"

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas defensa negociar amb el PSOE, Unides Podem i el PNB una eventual investidura de Pedro Sánchez perquè considera que no cal "provocar més tensió" en les relacions entre Catalunya i Espanya. "Si no ens podem separar legalment d'Espanya a hores d'ara [...], ¿cal tenir a Madrid un govern que cada dia vulgui calar foc a casa nostra? ¿O preferim un govern que no ens resolgui la situació però que, com a mínim, no vingui amb els mistos?", va dir en una entrevista a TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas, que va evitar fer servir el verb 'facilitar' quan li van fer una pregunta en aquests termes, va precisar: "És no dir no d'entrada [...] identifiquem maneres perquè no arribin els altres a governar Espanya, que són els que ens calarien foc cada dia a casa nostra". L'expresident va subratllar que no confia que un govern del PSOE, Unides Podem i PNB aporti cap solució al conflicte català, però va insistir que cal evitar "més tensió afegida" que pugui anar en detriment dels interessos de Catalunya.

Mas, que va afirmar que en aquests moments no es veu tornant a la primera línia de la política, també va sostenir que el PSC és un "interlocutor reforçat" per l'independentisme després dels bons resultats que han obtingut els socialistes catalans a les eleccions municipals del 26 de maig. "Tan real és la Catalunya independentista com la que no ho és", va apuntar.

stats