Política 06/05/2015

Mas acusa Wert i el PP d'"intentar canviar als tribunals" allò que no poden canviar "amb vots"

El president de la Generalitat defensa que el model d'immersió assegura "la cohesió social i el rendiment educatiu"

Dani Sánchez Ugart / Roger Mateos
2 min
El president Mas, en una imatge d'arxiu / EFE

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha retret aquest dimarts al PP que vulgui "canviar als tribunals" allò que no pot "canviar a través dels vots", en referència al recurs presentat davant del TSJC per Ensenyament de l'Estat al model educatiu català. "No saben on viuen", ha dit Mas, en resposta a la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, durant la sessió de control al Govern al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha celebrat el recurs i ha considerat que "avui és un dia històric", perquè "a Catalunya hi haurà llibertat" i ha retret a Mas el seu currículum educatiu "el seu model sí que és bilingüe o trilingüe que és el que ha estudiat a l'escola Aula", "aquest és el que jo vull" per als nens de Catalunya, ha dit.

"El model d'immersió lingüistica ha estat d'imposició obligatòria" i ha fet que els pares "hagin d'anar als tribunals", ha retret Camacho a Mas. El president de la Generalitat li ha respost que els que han acudit als tribunals són "alguns pocs pares" i ha afirmat que la gran mesura "estel·lar" del govern espanyol, que eren 6.000 euros a càrrec de la Generalitat per als pares dels nens que volguessin ser escolaritzats en català ha estàt un fracàs, en no acollir-se cap família. Mas també li ha recordat a Camacho que el sistema d'immersió lingüística ha estat "avalat pel Consell d'Europa" perque garanteix el rendiment educatiu i la cohesió social.

"Quan s'acaba l'ensenyament secundari, els nois i noies de Catalunya treuen com a mínim la mateixa nota que a la resta d'Espanya". "Segurament que a Andalusia una mica millor", ha conclòs.

Rivera crida a "matar" el debat enterrant la immersió

Des dels passadissos del Parlament, també s'hi ha referit el president de Ciutadans, Albert Rivera, que ha proposat "matar el debat" lingüístic enterrant el model d'immersió a les escoles i instaurant un sistema "trilingüe" a les escoles públiques i concertades, amb tres llengües vehiculars: un 40% de classes en català, un 40% en castellà i un 20% en anglès.

stats