Política 07/03/2013

Gürtel pagava les festes infantils a casa de Mato i Sepúlveda

El gerent d'una de les empreses que va organitzar les festes a casa de l'actual ministra de Sanitat diu que els 4.680 euros en confeti corresponen a una celebració del Getafe CF. Afirma que les festes per al matrimoni Sepúlveda-Mato les va pagar Gürtel

Agències
2 min
González Alonso, gerent d'Interglobo, en sortir aquest dijous de l'Audiència Nacional / EFE

MadridEls responsables de les empreses de festes Interglobo i El Zurdo han afirmat aquest dijous davant del jutge del cas Gürtel a l'Audiència Nacional que societats relacionades amb el cap de la trama corrupta, Francisco Correa, van pagar quatre celebracions a casa d'Ana Mato i el seu marit, Jesús Sepúlveda. Els responsables de les empreses encarregades d'organitzar festes infantils amb pallassos per a la filla de l'actual ministra de Sanitat han afirmat que qui va pagar les factures de les celebracions a casa de Mato va ser, en realitat, Special Events, una de les empreses de Francisco Correa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les factures que Special Events va pagar a Interglobo hi ha una de 7.254 euros, que inclou un càrrec de 4.680 euros en concepte de confeti. Segons ha assegurat aquest matí davant del jutge el gerent d'Interglobo, en realitat el confeti no es va fer servir en la festa d'aniversari de la filla de l'actual ministra, sinó que va volar per l'estadi del Getafe FC, el juny del 2004, per celebrar l'ascens de l'equip. Segons ell, en aquesta factura del Getafe s'hi van incloure les despeses de la festa d'aniversari de la filla de Mato, que ascendien a uns 300 euros. El total de la factura va ser enviat aleshores a Special Events, que va ser qui la va pagar.

Tres festes d'aniversari i una comunió

La complicada trama sembla demostrar la connexió entre el matrimoni Sepúlveda-Mato i la Gürtel. Tant el gerent de Interglobo, Pedro Miguel González Alonso, com el representant jurídic d'El Zurdo, Luis Bermejo, han confirmat al jutge les dades que va recollir la policia en un informe sobre pagaments a Sepúlveda -exalcalde de Pozuelo de Alarcón (Madrid) i exmarit de la ministra de Sanitat, Ana Mato- de festes privades per part d'empreses vinculades a Correa. Tots dos han corroborat al jutge que van organitzar a casa del matrimoni tres festes d'aniversari al juny dels anys 2001, 2002 i 2004 i una comunió al maig de 2005 i que totes elles les van pagar empreses de Correa, han informat fonts jurídiques.

Segons la policia, per la festa de 2002 Correa va pagar a Interglobo i El Zurdo 1.720 euros, i per la comunió del 2005 va abonar a la primera empresa 1.580 euros. Pel que fa a l'aniversari de l'any 2004, el gerent d'Interglobo ha confirmat que va costar entre 200 i 300 euros i que va decidir incloure aquests diners en la coneguda com la "factura del confeti". La policia va incloure aquesta factura, de 7.254 euros, en un informe sobre els pagaments a Sepúlveda, però el gerent de l'empresa ha aclarit al jutge Pablo Ruz que aquest càrrec va correspondre en realitat a la celebració del Getafe.

Al sortir de l'Audiència Nacional, González Alonso ha explicat als periodistes que s'ha limitat a ratificar el que ja va dir als mitjans de comunicació i ha afirmat que no se li ha preguntat per Mato durant l'interrogatori. Ha apuntat que la seva declaració davant del jutge ha durat uns deu minuts i ha assegurat que les empreses vinculades a Correa van pagar tots els actes que van contractar amb la seva societat.

González Alonso, que ha declarat com a testimoni, ha afegit al jutge que mai no va conèixer a Sepúlveda i que només tractava amb Correa i les seves empreses, el mateix que ha mantingut Luis Bermejo.

stats