CANVI DE CICLE
Política 08/04/2013

C's presentarà dimarts un recurs al TSJC contra el Consell Assessor per a la Transició Nacional

Matías Alonso afirma que l'organisme "està fora del marc legal i no pot integrar-se en l'administració pública de la Generalitat"

Efe
1 min
Albert Rivera amb la seva dona ahir a l'Hotel Gallery de Barcelona.

BarcelonaEl secretari general i portaveu de Ciutadans (C's), Matías Alonso, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació dimarts farà efectiu un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en contra del decret de la Generalitat de creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional. En roda de premsa, Alonso ha assegurat que Ciutadans està "totalment en contra de la creació d'un instrument partidista en el si de l'administració pública catalana". El Consell Assessor per a la Transició Nacional és, segons el parer d'Alonso, "la forma idònia" per aconseguir "l'objectiu de trencar la unitat i de separar Catalunya de la resta d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general de C's ha recordat que el seu partit tenia la intenció de recórrer la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional perquè "està fora del marc legal i no pot integrar-se en l'administració pública de la Generalitat", ja que es tracta d'"un mecanisme de partit creat amb fons públics i que respon a interessos partidistes".

Alonso també ha criticat el fet que Catalunya "és l'única comunitat autònoma que encara no té pressupostos", i ha afirmat en aquest context que "amb dos extremistes com Artur Mas i Oriol Junqueras al timó el fet més probable és que la nau naufragui", perquè, ha afegit, "portem cent dies de desgovern i sembla que encara en tindrem més".

stats