Política 13/02/2013

Mato descarta dimitir i parla d'una "difamació" i una "cacera personal"

"No he comés cap acte ni ara ni abans que no es correspongui amb l'ètica política", diu la ministra de Sanitat, que hauria rebut regals de la trama Gürtel

Joan Faus
1 min

MadridLa ministra de Sanitat, Ana Mato, ha tornat a descartar aquest dimecres dimitir per l'escàndol dels regals que hauria rebut de la trama Gürtel entre els anys 2000 i 2004. "Seguiré al capdavant del ministeri i hi dedicaré tots els meus esforços, i compto amb el suport del president del govern", ha dit en resposta a una pregunta del PSOE en la sessió de control al govern al Congrés. Fa uns dies, el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, va esgrimir que era "just" mantenir Mato, però l'expresidenta madrilenya i líder del PP de Madrid Esperanza Aguirre va desafiar el discurs oficial i va demanar la renúncia de la ministra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mato ha parlat aquest dimecres al Congrés d'una "difamació", d'una "cacera personal" i d'un espectacle "grotesc", i ha recordat que la justícia ja la va exculpar d'aquests fets. "No he comés cap acte ni ara ni abans que no es correspongui amb l'ètica política, mai m'imaginaria que volguessin fer-me responsable de la conducta d'una altra persona", ha assegurat en referència al fet que el seu exmarit, Jesús Sepúlveda −que va ser alcalde del PP i treballava per al partit fins dilluns− sigui l'únic imputat per aquest escàndol. I ha afegit, responent al diputat del PSOE Eduardo Madina: "No em doblegarà perquè no tinc res a amagar".

Tot i que la ministra busca desvincular-se de Sepúlveda, un informe d'Hisenda va revelar fa uns dies que tots dos estaven casats i en règim de societat de guanys quan es van produir els pagaments de Gürtel, cosa que tira per terra la maniobra de distanciament de la ministra.

stats