Política 25/10/2012

Lucena: "El PSOE en cap cas avalaria l'ús de la força contra Catalunya"

El número dos de Navarro a les eleccions del 25-N assegura que l'eurodiputada Maria Badia "té el suport personal" del PSC

Sara González
1 min

BarcelonaEl número dos de Pere Navarro a les eleccions del 25-N, Maurici Lucena, ha assegurat que "el PSOE en cap cas avalaria l'ús de la força contra Catalunya". Aquesta ha estat la resposta del dirigent socialista després que el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, hagi dit que la dimissió de l'eurodiputada del PSC Maria Badia per haver signat una carta contra les paraules d'Alejo Vidal-Quadras "és un aval del PSOE a l'ús de la força" contra Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Lucena, les paraules que ha dit Junqueras "són molt gruixudes" i ha assegurat que Badia compta amb el "suport personal" del PSC i que el mateix Pere Navarro la va trucar per transmetre-li. "El que voldríem destacar és que aquest debat aporta molt poc i no volem entrar en aquest joc", ha afirmat.

Lucena ha defensat el federalisme com la millor via per satisfer les aspiracions de Catalunya tant en l’àmbit nacional com en l’econòmic. En aquest sentit, ha explicat que el programa electoral del PSC defensarà la correcció del dèficit fiscal que Catalunya pateix per part d’Espanya perquè “és excessiu” i la “constitucionalització” del principi d’ordinalitat. També ha assegurat que el partit apostarà per una agència tributària amb majoria de la Generalitat on també participi el govern federal. A més, demanaran una redefinició “clara dels impostos” que depenen de la Generalitat i dels que són responsabilitat del govern federal. “Volem que Catalunya tingui una capacitat normativa plena”, ha assegurat.

stats