Política 07/05/2013

L'Amical de Mauthausen critica l'ús banal del nazisme a Telemadrid

Afirmen que són els matisos i les subtileses el que caracteritza una societat madura

Ara
1 min

BarcelonaL'associació Amical de Mauthausen ha emès aquest dimarts un comunicat criticant l'ús banal que alguns polítics i mitjans de comunicació fan del terme "nazisme" per criticar moviments socials com la plataforma antidesnonaments o el procés sobiranista. Aquest és el comunicat de l'entitat que reivindica la memòria dels supervivents dels camps de concentració nazis:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'Amical de Mauthausen i altres camps lamentem profundament, un cop més, l'ús gratuït, irresponsable i malintencionat dels crims més greus que ha patit la humanitat com a arma llancívola contra aquells moviments o postures ideològiques que no convencen alguns.

En democràcia, cal saber discrepar amb arguments, i són les subtileses i els matisos (en el reportatge en diuen ''perversió del llenguatge''), el que, precisament, caracteritza una societat madura democràticament. El nazisme ha de ser el límit que indica la barrera que no hem de passar, però no el recurs fàcil per fer callar els que discrepen.

Davant l'ús generalitzat d'aquest terme per part de diferents polítics, personalitats públiques, etc., només ens queda lamentar que el diàleg passi a convertir-se en un espectacle ridícul, que el terme 'nazi' perdi tot el seu potencial com a alarma i ja no tingui cap sentit.

Responsabilitat, dignitat i democràcia, el millor homenatge a les víctimes del nazisme."

stats