Política 26/08/2018

En marxa els "mecanismes" de l'Estat per contractar un advocat a Bèlgica que defensi la justícia espanyola

El govern espanyol ha atès totes les indicacions del CGPJ, tal com ja havia anunciat

Efe
1 min
El jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa contra el Procés, Pablo Llarena, en una imatge d’arxiu.

MadridEl govern espanyol ha posat en marxa "tots els mecanismes necessaris" per contractar un advocat a Bèlgica amb l'objectiu de defensar la sobirania jurisdiccional espanyola davant la demana civil presentada per Puigdemont i els exconsellers contra el jutge Llarena. En un comunicat, ha informat que ha atès totes les indicacions del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), tal com ja havia anunciat.

"El ministeri de Justícia espera que ben aviat culminin els tràmits per a la contractació d'un despatx d'advocats a Bèlgica en defensa dels interessos d'Espanya, en relació amb la demanda presentada contra el jutge Llarena", concreta el govern de Sánchez.

El magistrat del Suprem va sol·licitar empara al CGPJ, que va demanar al govern espanyol "les mesures necessàries per assegurar la integritat i immunitat de la jurisdicció espanyola davant els tribunals del Regne de Bèlgica".

L'advocat contractat defensarà els interessos de l'Estat davant la justícia belga el 4 de setembre durant la compareixença de Llarena.

stats