Política 31/12/2015

Membres del secretariat de l'ANC promouen un dejuni de 24 hores per reclamar l'acord entre Junts pel Sí i la CUP

Convoquen una tancada per dissabte a l'Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona. L'ANC es desmarca de l'acció i remarca que és una iniciativa convocada a títol individual

Ara
2 min
L?ANC ha impulsat les mobilitzacions més grans de la història del país els últims anys. A la imatge, la Via Catalana del 2013 al seu pas per Barcelona / EFE / EFE

BarcelonaDissabte 2 de gener, 12 del migdia, a l'Escola Pia del carrer Diputació de Barcelona. Aquestes són les coordenades de la tancada per fer 24 hores de dejuni que promouen membres del secretariat nacional de l'ANC –no en nom de l'entitat, a banda d'altres persones a títol individual. Per quin motiu? Per reclamar l'acord entre Junts pel Sí i la CUP que "desbloquegi" la situació d'impàs que consideren que viu el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els promotors inicials de la convocatòria hi ha una desena de membres del secretariat nacional de l'ANC –un total de 75– com Àngels Folch, Víctor Cucurull, Antoni Llimona, Jordi Pairó, Manel Porta, Vicenç Relats, Magdalena Sellés, Rosa Planas, Lídia Alberich, Daniela Grau, entre altres membres. L'ANC s'ha desmarcat de la iniciativa, i remarca que aquesta s'ha organitzat a títol individual.

Un dels promotors de la iniciativa, en declaracions a l'ARA, assegura que es tracta d'un "gest humil" però "ferm", ja que creuen que ara és l'hora del "compromís personal" i la "responsabilitat". En el document de convocatòria –vegeu-la a continguts relacionats–, asseguren que són "conscients de la complexitat de la situació" i la "dificultat del repte" i que, per això, no poden "restar passius" davant el panorama polític. Afirmen, a més, que tenen el "deure moral de reclamar urgentment un acord polític imprescindible per avançar" cap a l'estat independent. Aclareix que la convocatòria no va en contra de ningú.

La convocatòria coincidirà en el temps amb els debats que durà a terme la CUP en el si de les assemblees territorials per decidir el seu posicionament en el consell polític de diumenge. Serà llavors quan l'esquerra independentista haurà de prendre partit sobre el 'sí' o el 'no' a la investidura d'Artur Mas. La formació no va resoldre la qüestió en l'assemblea extraordinària de Sabadell, ja que la darrera votació va quedar en empat.

stats