Política 16/12/2016

Mercè Conesa: "El referèndum potser no es podrà fer, hem de ser realistes"

La presidenta de la Diputació de Barcelona i del consell nacional del PDECat planteja en una entrevista a Nació Digital que es podria haver de passar "de la pantalla del referèndum a la de les eleccions"

Ara
1 min
La nova presidenta de la Diputació Barcelona, Mercè Conesa, durant la roda de premsa / ACN

BarcelonaLa presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, reconeix, en una entrevista publicada aquest divendres per Nació Digital, que "hi pot haver la possibilitat" que no s'acabi celebrant el referèndum. "Hem de ser realistes", diu Conesa, que justifica que l'Estat podria enterrar l'opció de la consulta si provoca una "situació de paràlisi". La també alcaldessa de Sant Cugat adverteix: "Si tot això queda bloquejat, ens podríem trobar que el Govern es trobés en un cul-de-sac. Per tant, hauríem de passar de la pantalla del referèndum a una pantalla d'eleccions. Ja ens va passar una mica l'última vegada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conesa avisa també que "l'acord de Junts pel Sí i la CUP és un acord de conveniència sotmès a molta pressió" i assegura que "si el referèndum no es pot fer, l'acord es dinamitarà" i caldrà anar a eleccions. En aquest sentit, la presidenta del consell nacional del PDECat assegura que "si la gent no va a votar, si els del 'no' no participen, si no tenim la legitimitat internacional… Bé, plantegem-nos-ho, tot això".

El diputat al Congrés d'ERC Joan Tardà ha reaccionat de seguida amb una piulada, en què ha recordat "el compromís del Govern" per fer la consulta.

La CUP encara ha estat més contundent, i ha recordat també el compromís del president.

stats