Política 21/06/2017

Millo reclama a la Generalitat que abandoni el referèndum i dialogui amb l'Estat per evitar la "col·lisió"

El delegat del govern espanyol avisa que si l'1 d'octubre algú se salta la llei el dia 2 estarà "invalidat" com a interlocutor

Gerard Pruna
2 min
El delegat del govern espanyol, Enric Millo

BarcelonaQuan es compleixen 7 mesos de la seva arribada a la Delegació del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo ha defensat aquest dimecres la seva feina al capdavant de la institució. El dirigent popular, que va arribar al càrrec erigint-se en pont de diàleg entre la Generalitat i l'executiu de Mariano Rajoy i entre l'Estat i els catalans, ha assegurat que el diàleg ha donat ja fruits, i que si no n'ha donat més és pel tancament en banda del Govern. Per això, ha reclamat a l'executiu de Carles Puigdemont que abandoni el referèndum i s'assegui a dialogar amb el govern espanyol per evitar la "col·lisió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Millo ha criticat que el president de la Generalitat hagi posat sobre la taula "una amenaça d'incompliment i trencament del marc legal i democràtic vigent", i ha afegit que el govern espanyol "treballarà fins a l'últim moment per evitar la col·lisió". Tot i que s'ha mostrat convençut que el referèndum de l'1 d'octubre no es podrà dur a terme, ha apuntat que "en qualsevol cas" també es treballa pensant en el dia 2 d'octubre, quan, ha dit, el diàleg ha de continuar existint; "potser aleshores amb interlocutors diferents", ja que els que hauran "trencat la llei" quedaran "invalidats com a interlocutors".

Millo, que ha assegurat que el govern espanyol mantindrà el diàleg fins al final, ha avisat al Govern que per arribar a pactes cal "que abandoni posicions de radicalisme que només pretenen ubicar-se fora de l'estat de dret i la democràcia".

219 reunions i 83 visites de ministres

En el balanç dels seus primers 7 mesos al càrrec, Millo ha presumit de la presència del govern espanyol a Catalunya. Així, ha recordat que en els últims mesos Rajoy i els seus ministres han sigut fins a 83 vegades a Catalunya. En aquest temps, Millo ha participat també en 219 reunions amb representants de la societat civil per abordar la situació a Catalunya.

stats