Política 14/06/2017

Millo adverteix Puigdemont que el govern espanyol no permetrà que es "coaccioni" cap ciutadà

El delegat del govern espanyol a Catalunya demana al president Puigdemont que no generi "expectatives falses que només poden dur a la frustració" perquè "sap perfectament" que el referèndum "no es pot fer i no es farà"

Marta Vergoñós
2 min
Millo insta Junqueras a acatar les sentències del Tribunal Constitucional

Cornellà de LlobregatEl delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha reaccionat ràpidament a l'anunci de l'executiu català, que crearà una borsa voluntària de ciutadans i treballadors públics que col·laborin en el referèndum. Millo ha advertit Carles Puigdemont que el govern de Rajoy no permetrà que es "coaccioni" cap ciutadà i actuarà contra cada passa que la Generalitat faci per posar les urnes l'1 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El delegat del govern espanyol ha qualificat l'anunci de la data i la pregunta del referèndum com una "gravíssima irresponsabilitat" i ha demanat al president Puigdemont que no generi "expectatives falses que només poden dur a la frustració". Segons el popular, el president "sap perfectament" que el referèndum "no es pot fer i no es farà" perquè no hi ha un marc legal que l'empari, i per això ha reclamat que no pressioni les institucions catalanes per dur-les "fora de la legalitat".

En declaracions als mitjans des de Cornellà de Llobregat, ha suggerit avui al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que "es replantegi" el seu lloc dins de la política "si no respecta un organisme democràtic" com el Tribunal Constitucional (TC).

D'aquesta manera ha rebatut el líder d'ERC, que avui ha afirmat que la recent reforma de la llei que regula el TC permet suspendre càrrecs públics sense cap judici previ, cosa que segons la seva opinió és arbitrària: "Ni el Tribunal d'Ordre Públic (TOP) del franquisme actuava d'aquesta manera", ha dit.

"Si el vicepresident Junqueras no creu en la democràcia i no està disposat a respectar un tribunal democràtic, s'hauria de replantejar si el seu lloc és dins la política o fora, perquè la primera condició dels polítics, pensin el que pensin, és el respecte a la democràcia i les institucions", ha assenyalat Millo, que ha resolt que Junqueras "hauria de respectar el TC, que és un tribunal democràtic, en comptes d'insultar-lo com ha fet comparant-lo amb organismes de temps passats de dictadures".

stats