Política 10/04/2018

Els 20 minuts de tensió entre Aguirre i Rufián durant la comissió sobre finançament il·legal del PP

El diputat d'ERC s'indigna quan l'expresidenta madrilenya acusa de "terroristes" els CDR

Ara
2 min

BarcelonaEsperanza Aguirre i Gabriel Rufián han protagonitzat un autèntic cara a cara al Congrés de Diputats arran de la compareixença de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid per donar explicacions sobre el finançament irregular del PP. Han sigut vint minuts de tensió entre el diputat d'ERC i Aguirre, en els quals el president de la comissió d'investigació, Pedro Quevedo, ha hagut d'intervenir en diverses ocasions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enganxada entre Aguirre i Rufián ja ha començat en la primera pregunta del diputat republicà. "S'avergonyeix d'alguna cosa?", li ha preguntat Rufián. "De moltes coses, però no els hi diré a vostè", li ha deixat anar Aguirre. Una resposta que ha provocat els riures d'alguns diputats presents a la sala i que ha enervat Rufián: "Espero que no se'n riguin tant els 'palmeros' del PP". En aquest punt, el president de la comissió ha intervingut i ha sigut molt contundent amb el tipus de preguntes que feia Rufián: "No jugui a aquest joc".

Un dels moments de més tensió, però, ha sigut quan Aguirre ha burxat en la detenció de membres dels CDR que ha fet aquest dimarts la Guàrdia Civil, acusats de delictes de rebel·lió i terrorisme. "És una llàstima que no em pregunti sobre els CDR i la seva detenció: els han detingut per terroristes", ha punxat Aguirre. "Vostè és el comitè de defensa de l'Íbex-35", li ha respost Rufián, que s'ha mostrat indignat per les paraules de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid: "Em molesta que qualifiqui de terroristes companys meus".

Durant la picabaralla entre Aguirre i Rufián, també hi ha aparegut el màster de Cristina Cifuentes. Ha estat quan el diputat d'ERC ha preguntat a l'expresidenta madrilenya d'haver contractat "corruptes confessos", en referència a Ignacio González i Francisco Granados. Aguirre ha negat que fossin "corruptes" i ha acusat Rufián de "no tenir ni idea" del que deia i, fins i tot, ho ha atribuït al fet de no ser jurista. "Sí, soc un pringat, de barri", li ha contestat Rufián. Aguirre, però, ha admès que el diputat republicà havia fet un màster i Rufián li ha etzibat: "Sí, no com la seva companya", en referència Cristina Cifuentes. "Jo menys mal que no vaig fer cap màster", ha contestat amb ironia llavors Aguirre.

stats